Äntligen!!!!!

Äntligen är min webbshop öppen! Wohoo!! Välkomna!

Publicerad i Glad som en lärka, Hemsidan, Inspiration, Mönster Taggar: , ,

Trasslig webshop och att gå tillbaka till ursprunget

I början av sommaren så hade jag en jätterolig miniworkshop med en vän. Vi gjorde lite olika tryck och jag använde mig av ett tjusigt grönt Granny Smith-äpple. Jag ville gärna ha lite färger som var typiska från min barndom. Det var så himla roligt! Man borde oftare trycka för hand, för det är väldigt härligt att jobba med sådana material. Man får känslan av ”going back to basics”.

Jaha ja.. Nu har min webbshop krånglat jättelänge. Den borde varit öppnad för länge sedan, men det ena trasslet efter det andra har gjort att förseningen är enorm. Nu är det lyckligtvis så att det åtminstone bara rör sig om detaljer innan det är premiär! Man kommer inte behöva maila mig för att få tag i grejer, utan det kommer att gå alldeles utmärkt att bara klicka hem det. Det kommer också att komma in fler nyheter, som kommer att sätta guldkant på hösten och vintern! 

Publicerad i Allmänt, Inspiration, Mönster Taggar: , ,

Bekymmer, bekymmer..

Jaha ja, vid det här laget trodde jag att jag skulle ha min webshop färdig, men jag har verkligen stött på patrull sedan jag började. Lyckligtvis får jag hjälp av min personliga datornisse, det vill säga min man. Han har byggt och byggt på min webshop och snart, kära vänner, är den färdig! Nu är det bara på detaljerna som det hänger. Jag jobbar på med dem och sen är det premiäröppning i min webshop! Firar på förhand med en härlig bild från när jag tog miljöbilder till mina brickor. 

 

 

Publicerad i Allmänt, Bricka, Hemsidan, Inspiration, Mönster Taggar: , , , ,

Hemsidefix, solsken och kaffe

Nu har julhelgerna passerat med råge och jag är så klart tillbaka i min studio. Jag pysslar med min hemsida och webshop, så att jag äntligen kan lägga upp mina fina produkter! Härliga brickor av bästa kvalitet, tillverkade av Formpress på Öland. Jag är väldigt nöjd och gläder mig åt att fortsätta trycka upp dessa ljuvliga brickor, av finaste björkfanér. Det känns otroligt kul att kunna erbjuda mina mönster på produkter av riktigt bra kvalitet. Mitt mål är att mina brickor ska vara något som ska följa med i hemmet i många år. En av mina kunder har redan planer för sin bricka och sina glasunderlägg, som innefattar härliga kaffestunder i solskenet i trädgården, en underbar tanke, speciellt nu i januari, när det känns långt till våren.

Här har brickorna, skärbrädorna och glasunderläggen använts friskt, till både julglöggen, julmaten, nyårschampagnen, eftermiddagskaffet och kvällsteet.

Här är en skymt av min bricka med mönstret Snödroppar. Färginstitutet Pantone utnämnde årets färg och det blev en grön nyans, då är det extra roligt att min bricka är i just grönt. Vem kunde veta? Kul överraskning i alla fall!    

Publicerad i Allmänt, Bricka, Glad som en lärka, Illustration, Inspiration, Mönster Taggar: , , , , , , ,

Tillbaka i studion och Musikhjälpen 2016

Jag har verkligen varit frånvarande här på min blogg, sedan i våras. Mycket annat har hänt och hösten har spenderats på en Tillskärarutbildning, men nu är jag färdig med den och kan fokusera på mina mönster, produkter och nya projekt. På tal om projekt: Just nu finns min bricka Kurbits, med hos Artyfact Gallery. En samling konstnärer/formgivare har donerat sina verk, som ska säljas till förmån för Musikhjälpen. Min fina bricka i böjträ, är med där. Tillverkad på Öland, 38 cm i diameter och perfekt som julklapp! Man kan gå in på Artyfact Gallerys  facebook-sida eller på Instagram @artyfactgallery och buda på min bricka. Utgångspriset är 400:-/högstbjudande. Alla pengarna går oavkortat till Musikhjälpen. I år är Musikhjälpens tema att Barn i krig ska ha rätt att gå i skolan. Det känns väldigt fint att få möjlighet att kunna hjälpa till.  

Publicerad i Allmänt, Glad som en lärka, Illustration, Inspiration, Mönster

Glöm inte mamma imorgon!

Jag vill gärna fira min mamma på mors dag. Hon har burit mig i nio månader, tagit hand om mig, uppfostrat mig, tröstat mig, älskat mig villkorslöst och hon är värd att firas. Min mamma är mänsklig, hon har sina fel och brister, precis som jag, men hon är i mina ögon, världens bästa mamma och en kram från min mamma, tröstar lika mycket nu vid 35 som den gjorde vid 5. Jag är tacksam för att jag har min mamma i mitt liv.
Morsdag

Publicerad i Allmänt, Glad som en lärka, Illustration, Inspiration Taggar: , , ,

Det finns så mycket spännande!

Nu är det ju återigen en evighet sedan jag bloggade. Måste verkligen bli bättre, note to self. Har precis slarvat på arbetstid och skrivit ut ett recept på rabarbergrottor från tidningen Hembakat. Har en himmelens massa rabarber i trädgården och jag tar gärna vara på sådant som jag odlar, annars är det ju inte mycket till mening med att ha en köksträdgård. Nu har vi hamnat i mitten av maj. Vårt vackra prydnadskörsbärsträd har redan blommat ut, så därför får jag ju lägga upp en bild i efterhand. Jag är trots min skämskudde för att jag bloggar så sällan, rätt fascinerad av hur mycket som jag lyckas fylla mina dagar med, förutom arbete, hem och familj. Har snöat in på virkning. Jag trodde inte att jag kunde, men vips, så kunde jag och nu har jag några roliga projekt, som är både avslutade och pågående. Har virkat mig en väska. Den blev så fin! Har gjort en massa smågrejer också och kakor till minstingen. Det finns så mycket roligt och spännande att förkovra sig i, böcker att läsa, intressen att odla. Livet är verkligen precis vad man gör det till. Hoppas att ni har en underbar tisdag därute. Själv gör jag mitt allra bästa för att njuta av dagen, även om det blåser kalla vindar, molnen hopar sig och det känns som att regnet ligger på lur. Jag har ju både paraply och regnkläder. Tjingeling!
20160504_162631

20160420_090016

20160420_085925

Publicerad i Allmänt, Glad som en lärka, Inspiration Taggar: , ,

Glad påsk!

Jag älskar ju julen. Den är så mysig och härlig och har en sådan air av förväntan. Mycket pysslande, fixande, matlagande, bakande och mycket som händer. Helt underbart. Påsken, den är ju på ett helt annat vis. Härlig högtid, pynt och pyssel och lite matlagningsfix, men det som känns så härligt med påsken, det är ju att den är så opretentiös jämfört med julen. Det är ju ingen som tycker att det är konstigt om man inte hittar på något alls under påsken, men julen, då är det ju lite märkligt om man inte gör något alls. Julen, den är ju underbar, men jag är ändå glad att påsken inte är på samma sätt. Jag kan med gott samvete spendera dagarna med att rota i trädgården, spela spel med barnen, gå på långpromenad eller bara sätta mig i soffan med en bra bok. Njut ni därute! Det gör jag. 😉

glad-påsk-2016

Publicerad i Allmänt Taggar:

Efter december följde mars?

Ja alltså, julen kom och gick, underbar och vilsam. Så blev det januari. Januari brukar knappast vara månaden som flyger fram. Helt plötsligt var det februari och det är ju en månad som jag alltid tyckt går himla segt. Här sitter jag nu och det har gått en hel vecka i mars redan. Bladet i almanackan är vänt. En glad reklam för apelsinmarmelad ler emot mig och visserligen har det snöat här sedan igår kväll, men det är vårmånad, mina vänner! Tiden har rusat fram och om bara ett kort tag, då har vi påsken här. Jättehärligt, det är det! Jag ser ju hur påskliljorna tappert sticker fram sina gröna öron i rabatten, krokusarna är lika kämpande de, vintergäcken njuter av de solstrålar som skiner och jag känner väl lite grann för att göra ett vårskrik, som Ronja Rövardotter. Våren, jag vet att du är på väg, även om snön yrde kring öronen i morse. Fåglarna kvittrar så muntert utanför mitt fönster, ett helt gäng i grannens träd. Kom nu, kära vår, med varmt solsken, spirande grönska och doftande vårregn.

20150319_110558

Publicerad i Allmänt, Glad som en lärka, Inspiration Taggar: , ,

God Jul och Gott Nytt År!

Då är det dags för lite härlig julledighet! Jag är tillbaka med full kraft den 11 januari. Till dess, njut av jul och nyår!

Julkort2015

Publicerad i Allmänt, Glad som en lärka, Illustration, Inspiration Taggar: , , ,